Spuščene stropove pogosto izvajamo znotraj nabora naših suhomontažnih storitev. Stropove običajno spustimo kjer je strop neraven in ga to zravnamo, v vmesni prostor lahko skrijemo elektriko, toplotne inštalacije in vgradnjo luči. Kjer je potrebno mehansko prezračevanje zraka pri večjih stavbah, lahko vgradite prezračevalni sistem. Sistem spuščenega mavčnega stropa uporabimo tudi pri mansardah, kjer je cilj raven strop ali skrivanje lesene konstrukcije ostrešja.

Spuščeni stropi so sestavljeni iz dveh osnovnih elementov – kovinska podkonstrukcija in mavčne plošče. Najbolj poznano polnilo so plošče Armstrong, ki jih poleg mavčno-kartonskih plošč vgrajujemo tudi sami.

Modularne Armstrong plošče so odlična rešitev kadar želimo ohraniti dostop do inštalacij, ki so skrite v stropu. Mavčne plošče preprosto vložimo v nosilno podkonstrukcijo brez dodatne montaže. Dobra lastnost Armstrong stropov je, da lahko plošče po potrebi tudi sname ali zamenja z novo ploščo. Pri spuščenih stropih polnjenih z modularnimi ploščami se namesto plošč lahko vgradi luči, zvočnike enakih dimenzij.