Guštin slikopleskarstvo

Slikopleskarske izkušnje,
ki gredo iz roda v rod

Temelj slikopleskarstva je ročno delo, ki ga s posebno zavzetostjo prenašamo že 3 generacije Guštinovih. Slikopleskarstvo je pri nas družinska zgodba z vrednotami.

Izpostavljene prednosti:

  • družinsko podjetje
  • ustrezno izobražena ekipa
  • 40 letne izkušnje
  • izvedba v dogovorjenem roku
  • nenehno sledenje trendom
  • uvajanje novih preverjenih materialov
  • kakovostna izvedba in strokovno svetovanje
  • strokovnjaki za zahtevnejše projekte 

Predanost slikopleskarstvu pri nas negujemo že več kot 40 let. Na začetku se je s to dejavnostjo ukvarjal le Marjan Guštin, kasneje pa je posel prevzel sin Andrej, ki je slikopleskarski mojster. Zdaj pa se prenos dragocenih slikopleskarskih izkušenj nadaljuje na Andrejevega sina Primoža.

“Pred desetletji smo delali le z apnom. Jupol sem prvič videl v Nemčiji. Tudi sicer je bila izbira materiala in orodja skromna, pa še tisto, kar se je dobilo, je bilo slabe kakovosti. Sedaj je ponudba velika. V osnovi pa še vedno ostaja temelj slikopleskarstva ročno delo. Res so na voljo posodobljeni pripomočki, a brez spretnih rok ne gre.” – Marjan Guštin za Dolenjski list

Na sliki: Marjan Guštin z vnukom Primožem.

Da so naši naročniki tako zadovoljni po končanem delu, zagotovo botruje naša predanost delu, zanesljivost, poštenost in izkušnje. Marjan je veliko novosti v svoj kraj uvedel iz Nemčije, kjer je občasno delal. A ne le izkušnje. Tudi uradno strokovno znanje je pomemben temelj. Andrej ima strokovni naziv slikopleskarski mojster – izpit je opravil leta 2004. Njegov sin Primož pa obiskuje srednjo šolo, ker bo pridobil poklicni naziv slikopleskar-črkoslikar. 

“Nikoli pa ni bilo ne očetu ne meni žal, da sva postala slikopleskarja. Glede na to, da sem na začetku obnavljal predvsem cerkve, še vedno najbolj uživam pri obnovi starih stavb z naravnimi materiali.” Andrej Guštin za Dolenjski list

Na sliki: Primož na humanitarni akciji slikopleskarjev.
Ormož, 2019

Slikopleskarstvo, trendi in dogovorjeni roki

Poznavanje trendov v slikopleskarski dejavnosti nič ne pomaga, če se ne bi držali dogovorjenih rokov. Ste vedeli, da je to ena izmed največjih skrbi naših naročnikov? Velikokrat se projekti zavlečejo. Ravno zato je bistvenega pomena ustrezno načrtovanje in realen dogovor o zaključku slikopleskarskih del.

Že na samem začetku delovanja naše zgodbe, smo se zavedali, da bomo dosegli zadane poslovne cilje le pod določenim pogojem. Ta pogoj je nenehno sledenje razvoju v naši branži. Gre za sledenje zlasti barvam, različnim izolacijam in ostalim gradbenim materialom ter razvoju načina izvedbe del. 

Na sliki: Humanitarna akcija slikopleskarjev.
Ormož, 2019

Za vsa dela imamo ustrezno izobrazbo in certifikate ter dolgoletne izkušnje. Tako nas odlikujejo kvalitetna izvedba in  strokovno svetovanje. Seveda pri razvoju našega podjetja igrajo veliko vlogo tudi trendi, ki se jim prilagajamo. Vse to pa so razlogi, da smo se, zelo hitro, postavili ob bok priznanim podjetjem iz naše panoge, ki so vredna zaupanja. Sledenje trendom in uvajanje novih materialov ter izvajanje projektov v dogovorjenih rokih, pa so zagotovila, da bomo še dolgo ostali v tej ugledni družbi.

Slikopleskar s poznavanjem trendov pogosto že z barvo ustvari primerno vzdušje v prostoru. Tisti neopazni detajli nenadoma stopijo v ospredje. Poudarimo njihove oblike, pusti vogali in koti postanejo zopet prijetni prostori. Kot slikopleskarji pa seveda opravljamo celo vrsto del. 

S svojim znanjem in spretnostjo izpolnimo želje in pričakovanja načrtovalca in naročnika. Poleg kakovostne izvedbe, poskrbimo še za estetsko vrednost. 

Smo popolnoma samostojni in samoiniciativni. Lahko urejamo načrte in predlagamo primernejše dopolnitve ali pa načrt sestavimo kar sami. Tukaj je še znanje o materialih, s katerimi delamo in poudarek na izjemni natančnosti. Tukaj ni prostora za površnost.